Хага, Холандия—  Антиислямският популист Герт Вилдерс спечели огромна победа на

...
Хага, Холандия—  Антиислямският популист Герт Вилдерс спечели огромна победа на
Коментари Харесай

Герт Вилдерс, крайнодесен антиислямски популист, спечели голяма победа на изборите в Холандия

Хага, Холандия—  Антиислямският популист Герт Вилдерс завоюва голяма победа на холандските избори, съгласно съвсем цялостно броене на гласувайте рано в четвъртък, в зашеметяващо клатушкане към крайната десница за нация, в миналото известна като фар на приемливост. Резултатът ще провокира потрес в Европа, където крайнодясната идеология е във напредък, и ще сложи Вилдерс на линия да води договаряния за образуване на идната ръководеща коалиция и евентуално да стане първият крайнодесен министър-председател на Холандия.

След съвсем всички преброени гласове, Партията на свободата на Вилдерс се предвижда да завоюва 37 места в 150-местната долна камара на Народното събрание, две повече от плануваното от екзитпол, когато гласуването завърши в сряда вечерта и повече от два пъти повече от 17-те завоюва на последните избори.

„ Трябваше да се ощипя за ръката “, сподели ликуващият Вилдерс.

Политическите партии трябваше да проведат обособени срещи в четвъртък, с цел да обсъдят резултата преди този момент, което евентуално ще бъде сложен развой на образуване на нова ръководеща коалиция, стартира в петък.

овакантяване на Европейския съюз, цялостно прекъсване на приемането на търсещи леговище и отбиване на мигранти на холандските граници.

Той също по този начин се застъпва за „ деислямизация “ на Холандия. Той споделя, че не желае да има джамии или ислямски учебни заведения в страната, макар че беше по-мек във връзка с исляма по време на тази предизборна акция, в сравнение с в предишното.

Вместо това успеха му наподобява се основава на акцията му за ограничение на миграцията — казусът, който накара последната ръководеща коалиция да се отдръпна през юли — и да се заеме с проблеми като рецесията с разноските за живот и дефицита на жилища.

„ Гласоподавателите споделиха: „ Писна ни от това. нашите стомаси “, сподели той, добавяйки, че в този момент е на задача да постави завършек на „ цунамито на убежището “, имайки поради казуса с миграцията, който господства в акцията му.

„ Холандците ще бъдат номер 1 още веднъж ", сподели Вилдерс. „ Хората би трябвало да си върнат нацията. “

Но Вилдерс, който в предишното беше определян като холандска версия на Доналд Тръмп, първо би трябвало да образува съдружно държавно управление, преди да може да поеме юздите на властта. < /p>

Това ще бъде мъчно, защото главните партии не са склонни да обединят сили с него и неговата партия, само че размерът на успеха му укрепва позицията му във всевъзможни договаряния.

Вилдерс прикани другите партии да да вземат участие градивно в съдружните договаряния. Питер Омцигт, някогашен центристки християндемократ, който построи своя лична партия Нов обществен контракт за три месеца, с цел да вземе 20 места, сподели, че постоянно ще бъде отворен за диалози.

Най-близката партия до Вилдерс на изборите беше съюз на лявоцентристката Лейбъристка партия и Зелената левица, който се предвиждаше да завоюва 25 места. Но неговият водач Франс Тимерманс даде да се разбере, че Вилдерс не би трябвало да разчита на коалиция с него.

„ Ние в никакъв случай няма да формираме коалиция с партии, които се преструват, че търсещите леговище са източникът на цялото злощастие “, Тимерманс сподели, заричайки се да пази холандската народна власт.

Историческата победа пристигна една година след успеха на италианския министър председател Джорджия Мелони, чиито братя на италианските корени бяха пропити от носталгия по фашисткия деспот Бенито Мусолини. Оттогава Мелони смекчи позицията си по няколко въпроса и се трансформира в допустимото лице на твърдата десница в Европейски Съюз.

Уилдърс дълго време беше подпалка, атакуваща исляма, Европейски Съюз и мигрантите – позиция, която донесе той е покрай властта, само че в никакъв случай в нея, в нация, известна с компромисната политика.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан, който се хвали, че е трансформирал Унгария в „ нелиберална “ страна измежду „ конфликт на цивилизации “ и сходни остри позиции във връзка с миграцията и институциите на Европейски Съюз, побърза да поздрави Вилдерс. „ Ветровете на смяната са тук! Поздравления “, сподели Орбан.

През последните седмици от акцията си Вилдерс ненапълно смекчи позицията си и се зарече, че ще бъде министър-председател на всички холандци, толкоз доста тъй че той завоюва прозвището Герт " Милдърс ".

Изборите бяха свикани, откакто четвъртата и последна коалиция на отиващия си министър председател Марк Рюте подаде оставка през юли, откакто не съумя да се съгласи с ограничения за ограничение на миграцията. < /p>

Рюте беше сменен от Дилан Йешилгьоз-Зегериус, някогашна бежанка от Турция, която можеше да стане първата жена министър-председател в страната, в случай че нейната партия завоюва най-вече гласове. Вместо това беше планувано да загуби 10 места, с цел да остане с 24.

Резултатът е последният от поредност от избори, които трансформират европейския политически пейзаж. От Словакия и Испания до Германия и Полша, популистки и твърдо десни партии победиха в някои държави-членки на Европейски Съюз и се поколебаха в други.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР